Restaurang- och festarrangemang/tjänster

Med stor yrkeserfarenhet kan vi på Taattisten tila ordna fester, konferenser, möten och andra evenemang. All mat till alla våra lokaler tillagas i vårt egna restaurangkök. Vi använder färska råvaror och närproducerade rot- och grönsaker och bär. Kunden har möjlighet att tillsammans med kökspersonalen planera vilken typ av mat och evenemang som passar just dem.

Lokaler för olika evenemang på Taattisten tila:

  • Stallvinden
  • Restaurangens festlokal
  • Kalles källare
  • Pakari huset
  • Kåtan/Vindskydd

Taattisten tila ligger i Åbos skärgård i Merimasku Nådendal med bra vägförbindelser, vid sjön Taattisten. 9 km till centrala Nådendal och 23 km till Salutorget i centrala Åbo.

Stallvinden

Stallvinden på Taattisten tila är en stor festlokal där det finns plats för upp till 180 personer. Den mysiga atmosfären gör att lokalen är lämplig för t ex bröllop och andra festliga evenemang. Lokalen kan användas året runt och det är tillåtet att medha egna alkoholhaltiga drycker. Det finns tillgång till ljudanläggning, beamer samt internet/wlan-koppling vilket gör det möjligt att genomföra även större konferenser.

Restaurangens festlokal

Restaurangens festlokal är för 30 – 100 personer som man kan möblera om för olika evenemang. Vi har tillstånd att servera alkohol.

Vid restaurangen finns det två inglasade terasser och en uteterass för sommarbruk.

Det finns även ljudanläggning och internet/wlan-koppling tillgängligt.

Inglasad terass

Vid restaurangens festlokal finns det en inglasad terass med plats för 35 gäster, fungerar även som frukostrum för våra boende. Med extra värme kan man använda terassen även på hösten och ha t ex kräftskiva eller dylikt. Vi har tillstånd att servera alkohol.

Uteterass

Uteterassen ligger vid restaurangen mitt i emot gårdsplanen. Terassen är en lugn och vindskyddad plats där man kan njuta av mat och drycker. Det finns plats för 40 gäster. Vi har tillstånd att servera alkohol.

Inglasad terass vid bastu

Den inglasade bastuterassen ligger invid restaurangens festlokal. En mysig plats att sitta på efter bastu eller njuta av kvällsmat i solnedgången.

Vi har tillstånd att servera alkohol.

Kalles källare

Kalles källare är en bekväm liten pub där man kan njuta av god mat och dryck vid den öppna spisen. Det finns plats för ca 25 personer och är lungt och lämpligt ställe för t ex mindre konferenser. Tillgång till internet/wlan-koppling samt beamer. Vi har tillstånd att servera alkohol.

Pakari huset

Pakari huset är den äldsta byggnaden på Taattisten tila med anor från 1700-talet. Tidsenligt och personligt restaurerat utrymme som passar för grupper på ca 30 personer, vars gammaldags stil med bakugn, mm ger möjligheten till oförglömliga fester/arrangemang.

Kåtan och vindskydd

Vid kåtans eld får det plats 20 vuxna som kan sitta och njuta av lågornas värme även övernattning är möjligt för 5 personer i sovsäckar på fårskinn. (medha egna sovsäckar). Bredvid kåtan finns även ett vindskydd där övernattning är möjligt.

Vid kåtan hittar ni även en lägereld. Den får man utnyttja såvida inte eldningsförbud gäller. Till kåtan kan ni ha med er egen matsäck eller kanske vill ni beställa riktigt kokkaffe och kanelbullar. Kåtan är en utmärkt plats för att pusta ut och slappna av i t ex efter en konferens.