Taattinen är en del av den genuina, rena och lugna skärgården

Vare sig du kommer ensam, med sällskap eller semestrar med familjen, firar vänners bröllop eller är på konferens med arbetskamraterna, så erbjuder vi på Taattinen möjligheter till många olika oförglömliga upplevelser.

Om du är intresserad av omgivningen i närheten kan du besöka bl a Skärgårdens Ringväg som har bra vägförbindelser från Taattinen och som erbjuder en ypperlig chans att bekanta dig med Åbo skärgård.

Utflykter

Taattisten tila erbjuder mångsidiga möjligheter till utflykter i omväxlande terräng. På gårdens 150 ha mark kan man plocka svamp och bär eller gå längs de välmarkerade naturstigarna i egen takt. Årstiderna ger kännedom om skärgårdens växlande natur. Under sommarens hetta, i höstens granna färger eller i snön på vintern får man uppleva de olika förändringarna.

På vintern kan man åka skidor eller skridskor på sjön. När isarna bär kan man få åka sk. polsläde. Det finns även små backar för de som vill åka pulka.

Rökbastu

Rökbastun på Taattinen erbjuder mild värme för 15 personer åt gången. I samband med bastun finns det ett omklädningsrum och WC. Det finns även en lounge för 10 – 15 personer som används från vår till höst. Vid bastun finns även 2 st badtunnor för 12 + 5 personer. I samband med bastandet kan man spela t ex volleyboll, ytnyttja den stora gräsytan till olika spel och lekar eller så kan man gå ca 250 meter till gårdens egna badstrand vid sjön Taattisten och ta ett dopp. Rökbastun och badtunnorna ska alltid bokas i förväg och för max 30 personer åt gången.

Djuren

På Taattisten tila har ni möjlighet att bekanta er med flera olika husdjur. Där finns det bl a hundar, katter, får, en get, tuppar och höns. På sommaren är det alltid liv och rörelse på gården, ibland kan man få uppleva något oväntat i stallet.

Roddbåt och kanot

På Taattisten tila kan man tillbringa sin tid även vid vattnet. Sjön Taattisten är ca 55 ha stor och ca 300 meter från gårdens parkering. Gården har en egen badstrand dit det är enkelt att gå. Utöver bad kan man låna kanot eller roddbåt eller fiska en stund. På vintern kan man åka skidor på sjön eller pimpla i de borrade hålen i isen. På stranden finns det roddbåtar och kanoter att låna kostnadsfritt för våra gäster.

För utomstående finns det möjlighet att boka en roddbåt eller kanot för 10€/gång.

Till havet är det 2 km.

Lekplatser

På Taattinen finns det plats för lekar. Stora som små har lätt att hitta på olika aktiviteter. Vid gårdsplan hittar ni volleybollplan, fotbollsmål, piltavlor, linbana, studsmatta och en sandlåda med leksaker samt ett antal traditionella gårdspel. Man kan få sätta upp en frisbeegolfbana eller prova på bågskytte, efter överenskommelse. På naturstigen kan man promenera på egen hand.

Badstrand

Gårdens egna privata sandstrand är en mysig plats. Sjön ligger ca 300 meter från gårdens parkering, lätt att ta sig dit och är barnvänligt och långgrunt. I den klara fiskrika sjön kan man lyckas med att få napp även från bryggan. På stranden finns det även roddbåtar och kanoter att låna kostnadsfritt för våra gäster.

För utomstående finns det möjlighet att boka en roddbåt eller kanot för 10€/gång.