Pakari huset. Den äldsta byggnaden på gården med anor från 1700-talet.

I det varligt restaurerade Pakari huset får det på sommaren plats med 25 personer och på vintern 13 personer.  Det finns 7 rum i byggnaden varav 3 rum är endast för sommarboende. Det finns 2 separata duschutrymmen, 3 toaletter, litet kök samt ett torkskåp.  I det ena duschutrymmet finns det även en tvättmaskin för boende. På övervåningen i Pakari huset finns det rum med timmerväggar, sk Aitta-rum (Övervåning vänstra, Övervåning högra och Luhti). Dessa rum används endast från vår till höst och har även elelement för separat uppvärmning.

Aitta-rummen har ståhöjd. Luhti har mest utrymme men lägst med sluttande innertak. På övervåningen finns det en liten WC, de närmaste duschutrymmen finns vid ingången till Pakari huset. Vid behov finns det tillgång till andra WC- och duschutrymmen. Oavset väder så är det skönt att sova i timmerbyggnaderna.

Röda rummet

Ett rum i vänstra gaveln vid Pakari husets terass. Husdjur är tillåtna. Det finns 3 sängar för vuxna. En av sängarna är en gammaldags våningssäng, 90 x 190 cm (innermått) med gardiner och sänglampor. Röda rummet är för året runt boende men WC:n fungerar inte vid minusgrader. Då får man använda adra WC utrymmen i Pakari huset. I ett skåp i hallen finns det enmicrovågsugn och en kaffebryggare.

Tupa (storstugan)

Pakari husets Tupa, storstugan är för året runt boende. Det finns plats för 7 vuxna och vid behov även extra hopfällbara sängar för barn. Storstugan kan hyras ihop med det Gula- och det Blåa rummet, då finns det plats för 11 vuxna. I de gammaldags våningssängarna finns det ordentliga madrasser, 100 x 183 cm (innermått). Ovanför den gamla bakugnen finns sängplats för 2 vuxna,  160 x 200 cm.  Det finns även en bäddsoffa. I Pakari huset finns det ett separat kök med diskmaskin och kylskåp. Storstugan har en värmepump. Storstugan, det Gula- och det Blåa rummet har gemensam WC och dusch.

Blåa rummet

I det Blåa rummet finns det plats för 2 vuxna och 1 barn. Rummet ligger i det högra bakre hörnet intill Pakari Tupa. Man kan även hyra det Gula rummet ihop med det Blåa om man behöver mer utrymme. Då finns det plats för 4 vuxna och 1 barn. Det Gula rummet har en egen ingång. Båda rummen är för året runt boende.

Gula rummet

I det Gula rummet får det plats med 2 vuxna. Rummet ligger i det vänstra bakre hörnet intill Pakari Tupa. Man kan även hyra det Blåa rummet ihop med det Gula  vid behov av mer utrymme. Då finns det plats för 4 vuxna och 1 barn. Det Gula rummet har en egen ingång. Båda rummen är för året runt boende.

Luhti

Luhti är det största Aitta-rummet. Ovanför dörren till Luhti står det: Flikkatten luhti 1890. Det finns en dubbelsäng 160 x 200 cm, 2 mindre sängar 80 x 200 cm samt ett skänk, litet runt bord och stolar. Fönster i golvhöjd då man kommer till rummet med några trappsteg. WC:n hittar man i gången på övervåningen och vid ingången till Pakari huset finns det ytterligare en WC, en dusch samt ett litet kök. Luhti rummet kan användas från vår till höst. Separat elelement finns för extra värme.

Övervåning högra

Ett gammalt rum med timmerväggar (drängrum), atmosfäriskt med litet ljusinsläpp. Plats för 4 personer, 2 våningssängar, bord och stolar.  Vyn från det lilla fönstret vetter mot hagen där man kan få se fåren på bete. WC finns i gången på övervåningen och vid ingången till Pakari huset finns det ytterligare en WC, en dusch samt ett litet kök. Rummet kan användas från vår till höst, separat elelement finns för extra värme.

Övervåning vänstra

Ett gammalt rum med timmerväggar (Pigrum), atmosfäriskt med litet ljusinsläpp. Plats för 3 personer. En våningssäng 80 x 200 cm och en gammaldags säng 90 x 200 cm. Rummet har ett litet fönster med vy mot gården. WC finns i gången på övervåningen och vid ingången till Pakari huset finns det ytterligare en WC, en dusch samt ett litet kök. Rummet kan användas från vår till höst. Separat elelement finns för extra värme.